Najnovije vesti pročitajte na novoj, redizajniranoj prezentaciji Vaterpolo saveza Beograda adresi vaterpolosavezbeograda.org

Srbija izgubila od Pro Reka u reviji u Torinu

srbijaprorecco torinoSrpska reprezentacija izgubila je od Pro Reka u utakmici za prvi "Trofej Matija Aversa", koji je organizovan u Torinu, u čast, prošle godine preminulog, osnivača Vaterpolo kluba Torino.

 

Pro Reko je pobedio sa 8:5 (2:1,4:1,1:3,1:0).

Rezultat nije iznenadjenje, s obzirom da je Srbija igrala u drastično podmlađenom sastavu. U ekipi su bila samo trojica igrača iz tima koji je osvojio olimpijsko zlato: zvezde Pro Reka Filip Filipović i Duško Pijetlović i Sava Ranđelović. Dušan Mandić je igrao za Reko, a ostali su izostali zbog obaveza u klubovima i povreda.

Pro Reko je vodio od početka i na poluvremenu imao četiri gola prednosti (6:2). U trećoj četvrtini Srbija se približila na 7:5, ali golom Ivovića u poslednjoj četvrtini Reko je obezbedio pobedu.

Pro Reko – Srbija 8:5 (2:1,4:1,1:3,1:0)

Pro Reko: Volarević, Di Fulvio 1, Mandić 2, Filjoli, Molina, Fondeli, Sukno 1, Ečenike 1, Figari, Bodegas 2, Bruni, Ivović 1, Alesani, Di Soma. Trener: Vujasinović.

Srbija: Rističević, S. Rašović 1, V. Rašović, Ranđelović, Subotić 1, Pijetlović 2, Toholj, Stojanović 1, Filipović, Radojević, Lazić, Rogač, Drašović, Janković, Dobožanov. Trener: Savić.

Foto: Reale Mutua Torino '81 Iren/facebook

Poseta Juventusu

srbijarekojuventusUoči utakmice igrači i treneri obe ekipe posetili su stadion i muzej FK Juventus. Tom prilikom kapiteni Filip Filipović i Stefano Temppesti i treneri Dejan Savić i Vladimir Vujasinović su na poklon dobili dresove Juventusa sa svojim prezimenima.

Foto: prorecco.it

Mihajlović i Stanković na tribinama

Utakmici su, između ostalih prisustvovali bivši proslavljeni reprezentativci Srbije Siniša Mihajlović, danas trener FK Torino, i Dejan Stanković.

Poslednje vesti
Sponzori