Najnovije vesti pročitajte na novoj, redizajniranoj prezentaciji Vaterpolo saveza Beograda adresi vaterpolosavezbeograda.org

Beogradski trio na turniru "Tomo Udovičić"

turnirtomoudovicicU Dubrovniku u sredu počinje tradicionalni turnir za najmlađi takmičarski uzrast "Tomo Udovičić", na kome će Srbiju predstavljati tri beogradske ekipe.

Igraće vaterpolisti rođeni 2005. i mlađi. U konkurenciji 21 ekipe iz devet država, našu zemlju predstavljaju Partizan Raiffeisen, Stari grad i Zemun Bosal.

Na turniru koji organizuje Jug, prošle godine pobedio je Partizan, a takmičili su se dečaci rođeni 2004. i mlađi.

Ove godine, crno-beli 12-godišnjaci će se takmičiti u grupi sa dva hrvatska kluba Medveščakom i Cavtatom, Primorcem (Crna Gora) i Salernom (Italija). Rivali Starog grada su Barseloneta (Španija), Kataro (Crna Gora), Mladost (Hrvatska) i Roma (Italija). Zemun je u grupi sa Barselonom (Španija), Duizburgom (Nemačka), Jadranom Carine (Crna Gora) i KPK-om sa Korčule (Hrvatska), koji je prošle godine izgubio od Partizana u finalu.

Posle takmičenja po grupama po prve dve ekipe iz svake grupe idu u četvrtfinale, trećeplasirani i četvrtoplasirani razigravaju od 8. do 16. Petoplasirani se zajedno sa šestim iz A grupe bore se za plasman od 17. do 21. mesta. Turnir se završava u nedelju.

Turnir "Tomo Udovičić" 2017.

A grupa: Jug (Hrvatska), Solnok (Mađarska), Invictium, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Jadran, Split (Hrvatska), reprezentacija Singapura, Budva (Crna Gora).

B grupa: Partizan (Srbija), Primorac (Crna Gora), Medveščak (Hrvatska), Salerno (Italija), Cavtat (Hrvatska),

C grupa: Barseloneta (Španija), Kataro (Crna Gora), Stari grad (Srbija), Mladost (Hrvatska), Roma vis Nova (Italija).

D grupa: Barselona (Španija), Duizburg (Nemačka) , Jadran, Herceg Novi (Crna Gora), Zemun (Srbija), KPK (Hrvatska).

Foto: jug.hr

 

Poslednje vesti
Sponzori