Najnovije vesti pročitajte na novoj, redizajniranoj prezentaciji Vaterpolo saveza Beograda adresi vaterpolosavezbeograda.org

Solnok sa trojicom Srba osvojio titulu prvaka Evrope

SOlnok deepbluemediaMađarski Solnok osvojio je titulu prvaka Evrope, prvu u istoriji kluba.

U finalu Fajnal siksa Lige šampiona u Budimpešti Solnok je ubedljivo pobedio branioca titule Jug sa 10:5 (1:2, 5:2, 2:1, 2:0). Prethodno u polufinalu Solnok je nadigrao mađarskog rivala Eger - 7:5.

Ogroman doprinos tituli Solnoka dali su srpski igrači Andrija Prlainović, Milan Aleksić i kapiten Solnoka Živko Gocić. Prlainoviću je ovo peta titula prvaka Evrope, posle jedne sa Partizanom, dve sa Pro Rekom i jedne sa Crvenom zvezdom. Aleksiću je ovo druga titula (posle jedne sa Partizanom), a najstarijem članu srpskog trija Gociću prva!

Prlainović je proglašen i za najboljeg igrača turnira. Njegov klupski drug Viktor Nađ je proglašen za najboljeg golmana. 

Treće mesto osvojio je Pro Reko , koji sa klupe vodi Vladimir Vujasinović, a u kome igraju Filip Filipović, Duško Pijetlović i Dušan Mandić. Posle šokantnog porazaa od Juga u polufinalu (9:10) Pro Reko je U meču za treće mesto ubedljivo pobedio Eger - 15:6. Za Eger igraju trojica Srba Branislav Mitrović, Miloš Ćuk i Boris Vapenski.

Peto mesto pripalo je Breši, koja je takođe u svojim redovima imala dvojicu srpskih igrača (Ranđelović i Ubović). Šesta pozicija pripala je Olimpijakosu. Za razliku od preostala četiri kluba učesnika F6 za Olimpijakos i Jug ne igra niko od srpskh vaterpolista.

2017 FAJNAL SIKS BUDIMPEŠTA

Prvi dan, 25. maj

Četvrtfinale

Olimpijakos (Grčka) – Jug (Hrvatska) 8:11
Eger (Mađarska) – Breša (Italija) 6:4

Drugi dan, 26. maj

Za 5. mesto:Olimpijakos (Grčka) – Breša (Italija) 5:8

Polufinale

Pro Reko (Italija) – Jug (Hrvatska) 9:10
Szolnok (Mađarska) – Eger (Mađarska) 5:7

Treći dan, 27. maj

Meč za bronzu: Pro Reko (Italija) - Eger (Mađarska) 15:6
Finale: Jug (Hrvatska) - Solnok (Mađarska) 5:10

Foto: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Poslednje vesti
Sponzori